Anasayfa » İnşaat-Proje-Taahhüt » Ataşehir’in Yeni Çekim Merkezini Studio Vertebra tasarladı: Ataşehir Belediyesi Kent Parkı
hbr47

Ataşehir’in Yeni Çekim Merkezini Studio Vertebra tasarladı: Ataşehir Belediyesi Kent Parkı

Studio Vertebra imzalı Ataşehir Belediyesi Kent Parkı, toplam 61.000 m²’lik bir alanda barındırdığı sergi alanları, performans merkezi, gastronomi merkezi ve çocuklar için etkinlik alanları gibi fonksiyonlarıyla, tamamlandığında Ataşehir için bir çekim merkezi oluşturacak ve bölgenin sosyal hayatına nitelikli bir kamusal alan kazandıracak.

Kuruluşundan bu yana mimari, iç mimari ve restorasyon alanlarında ulusal ve uluslararası ölçekte ‘çok disiplinli’ çalışmalar yürüten, Baş Mimar Gencer Yalçın, Y. Mimar Dilşad Öktem Aslaner, Y. Mimar Bahar Yücel ve İç Mimar Efe Kağan Hızar’ın ortaklığındaki İstanbul merkezli tasarım ofisi Studio Vertebra tarafından, İstanbul Ataşehir’de 61.000 m²’lik bir alanda tasarlanan Ataşehir Belediyesi Kent Parkı, birçok fonksiyonu içinde barındırıyor. Bulunduğu bölgeyi canlandırıp bir çekim merkezi oluşturması hedeflenerek tasarlanan projede, bölgenin sosyal hayatına nitelikli bir zemin kazandırmak amacıyla sergi alanları, performans merkezi, gastronomi merkezi, şef restoranları, kitap kafe ve çocuklar için etkinlik alanları gibi fonksiyonlar planlanmış. Kendine has niteliklere sahip olan her kütle, cephe ve form hissi olarak bir bütünlük oluşturuyor. Yerleştirilen tüm işlevlerin kendi başlarına çekim oluşturması ve armonik olarak birbirlerini desteklemesi, Studio Vertebra’nın “tümel proje anlayışı”nı yansıtıyor.

1505286110_AtasehirBelediyesiKentParki4

Nitelikli, büyük bir park olarak tanımlanabilecek projenin yaklaşık %85’ini yeşil alanlar oluşturuyor ve yapılaşma belirli bir noktada toplanarak yeşil alan bütünlüğü sağlanıyor. Arazide yer alan mevcut eğim, yapıların kademeli olarak yerleşmesine imkân sağlamış. Projenin ana odağı olan meydan ve etrafındaki birimler bodrum katta bütünleşerek bölgenin otopark ihtiyacını karşılamış. Endüstriyel bir yaklaşım ile tasarlanan yapılarda geniş saçaklara, taş duvarlara ve çelik kolonlara yer verilmiş.

Proje bir park olması bakımından; yürüyüş parkurları, bisiklet yolları gibi uzamsal düzenlemeler barındırıyor. Parkurlarda, noktasal sosyal bileşke noktaları oluşturmak ve hat boyunca dinamik bir tecrübe yaşatmak için “seyyar”, küçük ölçekli yeme – içme birimlerine yer verilerek, küçük avlular da oluşturulmuş.

5.000 kişilik açık aktivite alanı, yeşil zemine sahip olarak tasarlanmış ve ses izolasyonu doğal bitkilerle sağlanacak şekilde düzenlenmiş. Bu alan çok amaçlı düşünülerek toplu spor aktiviteleri, festivaller, konserler gibi aktivitelere imkân verecek şekilde planlanmış.

Proje Künyesi:

Proje: Ataşehir Belediyesi Kent Parkı

Konum: İstanbul, Türkiye

İşveren: Hel Mimarlık ve Çalışkan İş Ortaklığı

Proje Tipi: Kentsel Düzenleme

Toplam İnşaat Alanı: 11.000 m²

Toplam Düzenleme Alanı: 61.000 m²

#atasehir, #studio, #vertebra

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*